Het Witte Huis is gratis in de App Store verkrijgbaar

In Nederland is Twitter inmiddels redelijk ingeburgerd bij politici maar Politiek gerelateerde websites lopen op dit moment nog behoorlijk achter. Via een mobiele telefoon en dus ook met een iPhone zijn ze vrijwel ontoegankelijk. Op het moment dat er verkiezingen aankomen worden ze in hoog tempo weer geüpdatet en opgepoetst. iPhone Apps van politieke partijen zijn op dit moment nog schaars en het CDA was de eerste Nederlandse Politieke partij die er een lanceerde. Misschien wel omdat CDA ministers Ab Klink, Camiel Eurlings en Maxime Verhagen enthousiaste iPhone-gebruikers zijn. Het komende jaar zullen er vermoedelijk wel meer verschijnen in de opmaat naar de Tweede Kamer verkiezingen.

Gisteren verscheen The White House in de App Store. Een mooi voorbeeld hoe je via een iPhone applicatie de kiezer op de hoogte kan houden. In de applicatie zijn persberichten verwerkt van het Witte Huis, een weblog, video’s van (pers)bijeenkomsten, foto’s achter de schermen en van officiële bijeenkomsten en het is regelmatig mogelijk om te chatten met medewerkers van het Witte Huis.

obama2

Volgende week woensdag is de State of the Union ook live te volgen via The White House iPhone applicatie. De State of the Union is de jaarlijkse toespraak van de president van de Verenigde Staten tot de leden van het Amerikaanse Congres over de staat van het land. Vergelijkbaar met Prinsjesdag in Nederland. Alle grote Amerikaanse televisie netwerken zoals ABC, CBS, FOX en NBC zenden de toespraak ook live uit.

Vorig jaar waren Prinsjesdag en de Algemene Politieke Beschouwingen van de Tweede Kamer al live te volgen via een iPhone via de website van het NOS themakanaal Politiek 24. The White House iPhone applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store.

obama

Bron: weblog Witte Huis