Het slimme horloge van Apple is vooral een accessoire voor je iDevice en geen standalone device

Nu Apple openlijk via de uitnodiging voor het evenement van 9 september verwijst naar de “iWatch” lijkt het een kwestie van tijd om je huidige horloge in te ruilen voor Apple’s slimme horloge. Het is na de iPod, iPhone en iPad de volgende troef uit Cupertino waarmee je niet alleen de notificaties van je iDevice kan monitoren maar ook je gezondheid.

Die slimme horloges bestaan al langer maar Apple gaat net een stapje verder. Vorig jaar werden er 13.6 miljoen van die slimme horloges verkocht. Ter vergelijking, Apple verkoopt in één maand net zoveel iPhones. Eergisteren wist de website Re/code te melden dat Apple op 9 september naast nieuwe iPhones ook de iWatch zou gaan lanceren. Dat lijkt logisch want de twee devices communiceren met elkaar en ook iOS 8 gaat samensmelten met het nieuwe slimme horloge van Apple die volgens insiders geen iWatch gaat heten.

Volgens geruchten was Apple eerst van plan om de “iWatch” in oktober te lanceren maar dat zou als standalone device te hoge verwachtingen wekken waardoor het Apple horloge ook meteen erg kwetsbaar zou worden.

The company also may be trying to manage expectations for the new device, signaling that it’s more of an accessory instead of a category that stands by itself.

Apple schijnt er nu voor gekozen te hebben om het slimme horloge samen met de nieuwe iPhone(s) te lanceren zodat consumenten het meer als een accessoire van de iPhone zien.

flintstone-iWatch