Het regent iPhones 5 in China

Chinezen kopieren alles wat goed verkoopt en waar veel vraag naar is. Zo ook de iPhone en in het illegale circuit zijn ze inmiddels al begonnen met de productie van de iPhone 5. De Chinese justitie doet regelmatig invallen in panden waar de illegale kopiën van iPhones worden gemaakt en verkocht. Gisteren deed de politie zo’n inval in een illegale shop waar ze nep iPhones verkopen, in Shenzhen in de provincie Guangdong in het zuiden van China.

Toen de politie arriveerde bij de shop in Shenzhen begonnen handelaren dozen vol met illegale nep iPhones 5 uit het raam te gooien als poging om zo snel mogelijk van het bewijsmateriaal af te komen. Duizenden nep smartphones belanden in recordtempo op straat. Probleem was alleen dat ze afkomstig waren van een telecomshop de achttiende verdieping waardoor sommige geparkeerde auto’s nogal wat schade opliepen. De politie wist uiteindelijk 4 mannen aan te houden die bij de inval druk bezig waren om de administratie te verbranden. De politie nam 656 nep iPhones in beslag die op straat waren beland inclusief 140 nep cases.

Volgens een Chinese krant is de Chinese justitie een offensief begonnen om het aanbod van iPhones op de zwarte aan te pakken omdat deze zomer de World University Summer Games in Shenzhen worden gehouden. De Chinese justitie wil niet dat de buitenlandse gasten worden opgelicht door de aankoop van een nep iPhone.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=cmN3CRNelgg’]

Via: cultofMac