Het geheugen wat nu in je iPhone 6 Plus zit gaat Apple niet meer gebruiken in nieuwe iPhones

Het bericht van BusinessKorea dat het geheugen in de iPhone 6 Plus niet goed is, is deze week door Apple fanboys snel afgedaan als onzin maar vandaag bleek dat Apple het TLC (triple-level cell) NAND flash geheugen wat tot nu toe is gebruikt in de iPhone 6 Plus niet meer in toekomstige iPhone 6 modellen gaat gebruiken.

Daarmee kunnen we het bericht van eerder deze week over de mogelijk massale terugroepactie voor de 128GB iPhone 6 Plus toch nog niet verwijzen naar het rijk der fabelen. BusinessKorea komt namelijk met het nieuws dat Apple nu alleen nog maar MLC (multi-level cell) NAND flash in de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus gaat gebruiken.

Interessant is ook dat de fabricage fout in het Flash geheugen is veroorzaakt door Anobit, een bedrijf wat Apple heeft opgekocht in 2011. De 64GB iPhone 6 en de 128GB iPhone 6 Plus worden inmiddels voorzien van het iets tragere maar stabielere MLC NAND flash geheugen om het constant crashen (boot loop) van de devices te voorkomen. Volgens andere geruchten gaat Apple het crashen van de devices die al verkocht zijn verhelpen met de iOS 8.1.1 update die binnenkort verschijnt.

6plus