Het electrisch longboard van Marbel bedien je via een iOS app

Forensen die met een skate of longboard naar hun werk gaan worden blij van de uitvinding van Marbel. Het project is begonnen op Kickstarter met crowdfunding met als doel om $90,000 binnen te halen om de uitvinding in productie te nemen. Inmiddels heeft Marbel al $314,000 weten te werven zodat het elektrische skateboard wat je bedient met je iPhone via een iOS app binnenkort ook echt te koop zal zijn.

longboard

Marbel heeft een lichtgewicht elektrisch longboard ontworpen van slechts 4,5 kilogram. Het deck is gemaakt van carbon fiber en kevlar. In het deck zitten de accu’s verborgen die de motor op de achteras moet voorzien van energie. Het elektrische longboard kan een topsnelheid halen van 32 kilometer per uur en heeft een bereik van zo’n 16 kilometer.

whoop

De bediening van het longboard met de naam Marbel gaat via een draadloze afstandsbediening in je hand of via touch besturing van een iPhone app. Via de app is het ook mogelijk om voor bijvoorbeeld beginners een topsnelheid van 10 kilometer per uur in te stellen. Er is ook een “eco” mode beschikbaar zodat het longboard weinig energie gebruikt.

marbel app

De app heeft ook een anti-diefstal functie, je zet het longboard electronisch op slot en je kan monitoren hoe lang je nog kan rijden totdat de accu leeg is. De verbinding tussen je iPhone en het Marbel longboard gaat via een Wi-Fi hotspot in het longboard. Dat is niet heel handig omdat bluetooth zuiniger met energie omgaat en je tijdens het skaten geen muziek meer kan streamen via een internetverbinding. Meer informatie over het Marbel longboard kan je hier vinden.

Via: AppleInsider