Help! The Beatles verschijnen vandaag in iTunes

Bijna alle muziek die in je opkomt is te vinden via de iTunes Store. Alleen als je naar muziek van de Beatles zoekt krijg je geen vermeldingen. In 2008 kondigde ex-Beatle Paul McCartney aan dat de 13 albums van The Beatles spoedig te koop zouden zijn via de iTunes Store. Platenmaatschappij EMI en Yoko Ono dachten daar anders over. Vooral de weduwe van John Lennon blokkeerde de verkoop via de iTunes Store de afgelopen jaren. Apple zou volgens een gerucht alleen de rechten hebben van de muziek die na 1967 is gepubliceerd. Steve Jobs heeft herhaaldelijk bij Ono en EMI aangeklopt om de overige rechten op de verkoop te bemachtigen maar tot nu toe zonder succes. Ono zei onlangs nog over Jobs:

“Jobs is a nice man but no Beatles for iTunes”

Daar lijkt nu verandering in te komen want volgens een betrouwbare bron van de Wall Street Journal gaat Apple vandaag om 16:00 uur bekend maken dat de muziek van de Beatles te koop zal zijn via iTunes. Afgelopen week zijn de laatste gesprekken geweest tussen Apple, nabestaanden en de platenmaatschappij EMI.

TechCrunch heeft ook een aardige afbeelding gemaakt om de Apple teaser die gisteren wereldwijd op alle websites verscheen wat inzichtelijker te maken. De standen van de klokken verwijzen naar het Beatles album HELP!

Daarbij heeft Paul McCartney ooit een nummer gemaakt met de titel “Another Day” op het solo album Ram. De muziek schreef hij tijdens zijn Beatles periode tijdens de “Let it Be” sessies.

Als de bron van de Wall Street Journal klopt dan is het wel een beetje mager. De kop op de voorpagina’s van alle Apple websites wereldwijd schept hoge verwachtingen:

“Tomorrow is just another day. That you’ll never forget.”

Veel mensen verwachten waarschijnlijk een andere aankondiging en niet de digitale release van 13 Bealtles albums die iedereen inmiddels al lang heeft gedownload of gedigitaliseerd zonder tussenkomst van iTunes. Wij hopen op iets groters wat we echt nooit zullen vergeten.

Update :

het ging inderdaad om de release van The Beatles via iTunes.