Help slachtoffers van de aardbeving in Haïti en maak kans op een iPhone

Apple heeft in de iTunes Store een speciale pagina geopend waar gedoneerd kan worden voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. De giften gaan volledig naar het Amerikaanse Rode Kruis. Mooi initiatief van Apple maar in Nederland steun je de slachtoffers van de aardbeving in Haïti door geld over te maken op giro 555. Rechtsboven op hoofdpagina van onze website staat een banner die je doorlinkt naar de officiële website van de samenwerkende hulporganisaties: Giro 555.

Tot nu kwam er al 3,3 miljoen euro binnen op Giro 555. Met de aangekondigde verdubbeling van minister Koenders komt het totaalbedrag nu op 6,6 miljoen. Gezien de omvang van de schade zal er nog veel meer nodig zijn voor de eerste noodhulp en de wederopbouw daarna.

Intussen zijn er ook veel acties gestart om geld in te zamelen. journalist Francisco van Jole verloot zijn oude iPhone via Twitter onder mensen die 5 euro overmaken. “Het zou mooi zijn als dit in opbrengst de duurste iPhone aller tijden wordt”, staat er op zijn blog. Hij heeft inmiddels tientallen reacties binnengekregen. Het gaat om zijn eerste generatie 4GB iPhone.

Deelnemers moeten 5 euro storten op giro 555 (meer mag natuurlijk ook) en een mail sturen naar iphone@2525.com Dat kan tot maandag 18 januari 12 uur ’s middags. Van Jole wil ervoor zorgen dat het de duurste iPhone aller tijden wordt. Voor meer informatie: www.2525.com/blog

banner_giro555_haiti_300x250