Helft geproduceerde iPhones door Foxconn in maart was niet geschikt voor de verkoop

Apple maakte in januari bekend dat ze in het afgelopen kwartaal 47,8 miljoen iPhones heeft verkocht. In dat kwartaal zit ook de decembermaand verwerkt waarin er traditioneel meer iPhones worden verkocht. Voor het gemak gaan we er even vanuit dat Apple per maand zo’n 15 miljoen iPhones weet te verkopen. Volgens een anonieme bron van het Chinese, China Business Journal was minstens 1/3 van deze iPhones in maart niet geschikt voor verkoop of defect. De bron spreekt zelfs van 5 tot 8 miljoen defecte iPhones in maart. Als dat al zo is dan komt de helft van het aantal geproduceerde iPhones blijkbaar niet door de kwaliteitscontrole van Apple.

Fabrikant Foxconn is verantwoordelijk om deze problemen op te lossen en dat kan bij zulke aantallen alleen maar opgelost worden door defecte iPhones te repareren en opnieuw aan te bieden bij Apple. Volgens de krant kost het fabrikant Foxconn 125 miljoen euro om de defecte iPhones uit maart te refurbishen.

Het zou in ieder geval betekenen dat er nu ernstige tekorten in de winkels zijn. Volgens onze waarneming is dat niet het geval en daarmee lijkt het bericht ook onzin.

iphone5back2