Hebben de iPad 2 en de iPhone 5 geen Home-knop meer?

De nieuwe multitouchgebaren die gisteren in de eerste beta versie van iOS 4.3 opdoken kunnen op de iPad en de iPhone de functie van de home-knop vervangen. Wanneer Apple dit gaat toepassen is onduidelijk maar aangezien de functies nu al in de beta versie van iOS 4.3 zitten zou de home-knop op de iPad 2 en de iPhone 5 al verdwenen kunnen zijn.

We have exclusively been told that the reason Apple just added multitouch gestures for the iPad in the latest iOS 4.3 beta is because the iPad will be losing the home button. Yes, we are told that Apple, at some point in time, will remove the home button from the iPad’s design. Instead of button taps, you will use new multitouch gestures to navigate to the home screen and also to launch the app switcher.

De nieuwe multitouchgebaren die werken met 4 of vijf vingers kunnen gebruikt worden om te wisselen tussen apps, het afsluiten van een app. Om terug te keren naar het beginscherm van de iPhone of iPad gebruik je een pinchgebaar. De multitaskbalk open je met een veeggebaar omhoog. Volgens een gerucht zal iOS 4.3 vanaf maart verkrijgbaar zijn een maand voor de start van de verkoop van de iPad 2.

Bron: BGR