Harry Potter and the Half-Blood Prince iPhone App

Ter promotie van de film Harry Potter and the Half-Blood Prince die op 15 juli in Nederland en België in premiere gaat met de titel Harry Potter en de Halfbloed Prins heeft Warner Brothers een gratis iPhone applicatie gemaakt die verkrijgbaar is in de App Store.

In de applicatie zitten trailers van de film, een geheugen spel waarmee je verborgen onderdelen kan vinden in de applicatie, 3D water effecten, informatie over de film en posters en afbeeldingen die op te slaan zijn als wallpaper.

Harry Potter en de Halfbloed Prins is de zesde Harry-Potterfilm, gebaseerd op het zesde gelijknamige boek van de Britse schrijfster J.K. Rowling. Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson, die respectievelijk Harry Potter, Ron Wemel en Hermelien Griffel in de eerste vijf films hebben geportretteerd, spelen die rollen ook in deze alsmede de volgende twee (zevende en achtste) films.

De wereldpremière was aanvankelijk gepland op 17 november 2008 maar half augustus 2008 heeft Warner Brothers besloten de wereldpremière te verplaatsen naar 17 juli 2009. De film gaat in Nederland en België op 15 juli in première. Warner Brothers hoopt op die manier in de zomervakantie meer bezoekers te trekken naar de bioscopen. De verplaatsing heeft geen gevolgen voor de productie van de laatste verfilming van deze boekenreeks, Harry Potter en de Relieken van de Dood, die in twee delen wordt verfilmd.

De film werd door Kijkwijzer beoordeeld als een film voor kinderen vanaf 9 jaar en ouder. Maar Warner Bros heeft in overleg met Kijkwijzer vastgesteld dat wegens de angstaanjagende beelden, effecten en geweldsacties de film toch het predikaat vanaf 12 jaar en ouder moet krijgen.

De Harry Potter and the Half-Blood Prince iPhone Applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store

Bron: Wikipedia en Harry Potter website

potter2