Handtas van gemiddelde vrouw is 57% lichter door iPhone

Uit onderzoek van de Britse mode gigant Debenhams blijkt dat de gemiddelde handtas van een vrouw zo’n 57% lichter is geworden door de komst van de iPhone en de BlackBerry. In 2006 en 2007 zat er nog zo’n 3,5 kilogram in een handtas maar sinds vorig jaar weegt de inhoud van een gemiddelde handtas nog maar  1,5 kilogram. Een vermindering van 57 procent. Volgens de onderzoekers komt dit doordat vrouwen geen MP spelers, Filofaxes (agenda), PDA’s en laptops meer meenemen. Dankzij de nieuwe technologie hoeft een vrouw niet meer de hele dag met het gewicht van drieënhalve suikerzakken rond te lopen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat mobiele telefoons en laptops de afgelopen 15 jaar de grootste impact hebben gehad op de schouders van vrouwen. Door de populariteit van de mobiele telefoon kwam er in de jaren negentig al gauw zo’n tweeënhalve ons in de handtas bij. Goed voor een totaalgewicht van de handtas van 1,4 kilogram. De komst van de iPod verhoogde het gewicht naar 1,6 kilogram.

Debenhams doet regelmatig onderzoek naar de inhoud van tassen. Op die manier kunnen ze tassen ontwerpen die geheel afgestemd zijn op het hedendaags gebruik. De verwachting is dat de handtas in 2010 nog kleiner gaat worden en dat het gewicht van de inhoud nog verder gaat afnemen.

Uit de studie blijkt ook dat de meest voorkomende producten in een handtas van een vrouw make up, spiegeltje, portemonnaie, tissues, parfum, sanitaire producten, borsteltjes, tandpasta, recepten, adresboekjes en aspirine zijn. Boeken, tijdschriften, en deodorant zijn ook populair.

croc

Bron: Telegraph.co.uk