Handleiding voor fabrikanten van iPhone 4 en iPad 2 hoesjes

Apple heeft een handleiding met richtlijnen online gezet voor fabrikanten van hoesjes en cases voor de iPhone 4 en de iPad 2. De handleiding is voor consumenten ook handig want je krijgt een aardige indicatie van hoesjes en cases die je beter niet kan kopen. Uit de iPhone Case Design Guidelines blijkt dat je als consument beter geen hoesjes kan kopen die gemaakt zijn van metaal, aluminium, magnesium en dat kunnen we bevestigen.

Hoesje waarin delen carbon, glas en metaal zit verwerkt kan je beter ook niet kopen omdat die RF-signalen tegenhouden en de prestaties van de GPS, WiFi of Bluetooth antennes kunnen storen. Kortom als je een aluminium hoesje voor je iPhone 4 koopt en geen of nauwelijks ontvangst hebt dan ligt dat niet aan je toestel. Ook verf met carbon, titanium dioxide en PVD coatings houden de radiosignalen tegen of absorberen de energie die nodig is om een goede verbinding te maken.

Als je gebruik maakt van een screenprotector van mag het materiaal niet dikker zijn dan 0.3 mm omdat dikker materiaal de werking van het touchscreen zou kunnen verslechteren.

Uit voorbeelden in het document blijkt ook dat veel fabrikanten fouten maken met de uitsparingen in de hoesjes voor de camera’s op de voor en achterzijde van de iPhone 4 en de iPad 2. Als de opening in de case te dicht op de lens zit krijg je verlies van contrast:

Gekleurde hoesjes die te dicht op de lens of de LED flitser zitten zorgen vaak voor verkleuring van je foto’s in de kleur van de hoes:

Als de opening in de case voor de lens of camera niet goed is zie je al gauw interferentie van de flitser in beeld of delen van de foto worden afgedekt door het hoesje.

Tot slot kunnen wij er nog aan toevoegen dat de hoesjes die je koopt via een Apple dealer over het algemeen gewoon goed zijn en ontworpen en gemaakt volgens de richtlijnen van Apple. Als je een no-name case of hoesje koopt loop je al gauw tegen de bovenstaande problemen aan. Een no-name iPhone 4 hoesje van 12 euro lijkt vaak een koopje maar je zal al gauw merken dat je uiteindelijk toch een betere en duurder hoesje nodig hebt.