Hackers downloaden niet alleen iCloud foto’s maar volledige iCloud backups

Jonathan Zdziarski, beter bekend als hacker NerveGas heeft de metadata van de gestolen foto’s van Kate Upton bestudeerd en komt tot de conclusie dat de foto’s zijn gedownload met Elcomsoft Phone Password Breaker (EPPB) software.

key

Deze software is populair bij opsporingsdiensten om snel gegevens te verzamelen via iCloud. Als de gebruikersnaam plus wachtwoord bekend is kan je met de EPPB software een volledige iCloud backup downloaden inclusief video’s, applicatie data, contacten, text berichten etc, etc.

De EPPB software kost $399 en is voor iedereen te koop of te downloaden via torrent websites. Op het forum Anon-IB discussiëren hackers en scriptkiddies openlijk over hun iCloud aanwinsten. Dat geheime diensten bij iCloud gegevens kunnen via een achterdeur was al bekend maar nu blijkt dat iedereen dat gewoon via de voordeur van iCloud kan doen als je het Apple-ID en het wachtwoord van je slachtoffer weet en dat is bij Apple vrij eenvoudig.

Ondertussen gaat het natuurlijk om storm in een glas water want iedereen die zijn voordeur laat openstaan is kwetsbaar. Ook dit voorval heeft niets met de betrouwbaarheid van Apple of iCloud te maken. Ondertussen ligt Apple al 3 dagen onder vuur en denken veel consumenten inmiddels vast dat Apple’s iCloud zo lek is als een mandje terwijl dat niet het geval is.

apple icloud