Hacker neemt Nederlandse iPhones over

Verschillende mensen met een iPhone plus jailbreak ontvingen onlangs een bericht op hun iPhone dat hun iPhone niet veilig was. Een 17-jarige Hilversumse hacker heeft via ssh tientallen gejailbreakte iPhones gekraakt. De telefoons raakten hierdoor onbruikbaar. Tegen betaling zou de Hilversumse hacker de iPhones weer vrij geven.

De Hilversummer heeft toegang gekregen tot de iPhones via ssh en het standaard rootwachtwoord (Gebruikersnaam “root” en wachtwoord  “alpine”) van de iPhone. Als je een jailbreak toepast en ssh geinstalleerd hebt is het bij iPhones met een jailbreak eenvoudig om via het ip-adres van de telefoon toegang te krijgen tot het systeem. Via bekende ip-ranges van T-Mobile heeft de hacker toegang gekregen tot tientallen iPhones.

De 17-jarige hacker, opereerde onder de naam PureInfinity92, zegt met zijn actie een waarschuwing te willen afgeven. “Als ik toegang kan krijgen, kunnen anderen dat ook.” De hacker kon bij alle bestanden, mails, contactpersonen en andere privé-gegevens van iPhone-bezitters. Hij heeft daar naar eigen zeggen niets mee gedaan. “Ik heb alleen die melding geplaatst op iPhones die ik overgenomen heb.”

Slachtoffers van de aanval kregen de melding dat ze een website moesten bezoeken voor meer informatie. Op die website werd gemeld dat tegen betaling de toegang tot de iPhone weer vrij gegeven zou worden. PureInfinity92 heeft inmiddels laten weten dat betaling niet nodig is. Via door de hacker vrijgegeven instructies kan de hack ongedaan worden gemaakt.

De iPhoneclub heeft een goede beschrijving gemaakt voor iPhone eigenaren met een jailbreak die SSH geïnstalleerd hebben. Als je een iPhone hebt met een jailbreak maar geen SSH toepassing hebt geïnstalleerd dan is er niets aan de hand.

hack

Bron: Tweakers.net