Groothoek lenscorrectie van een GoPro foto herstel je op je iPhone met de SKRWT app

Met de groothoek lens van een GoPro kan je aardige foto’s maken die je draadloos kan importeren naar je iPhone of iPad. Probleem is alleen dat die foto’s door het fisheye effect vaak het perspectief vertekenen. Met de SKRWT app kan je eenvoudig de vertekening van het GoPro objectief corrigeren. De SKRWT app is ook een ideale tool voor Instagram gebruikers en andere iPhoneografen omdat het ook de vertekening van een iPhone lens kan corrigeren.
SKRWT
Na het openen van de SKRWT app kan je kiezen om direct een foto te maken via de app of er een te openen uit je fotobibliotheek. Aangezien we in dit voorbeeld de correctie van GoPro foto’s bespreken kiezen we voor het rechter icoontje wat ons uiteindelijk brengt bij het GoPro Album met geïmporteerde GoPro foto’s.
GoPro lens correction
Onderaan de app tref je icoontjes aan waarmee je de correcties kan selecteren. Via deze tutorial video op Vimeo krijg je een goede indruk van de mogelijkheden. Via de de precisie crop tool (laatste icoontje op de eerste bovenstaande afbeelding) corrigeer je het fisheye effect van elke camera en in dit geval een GoPro. Selecteer het tabblad action en draai aan het virtuele wieltje. Via het één-na-laatste icoontje kan je nog iets inzoomen om oneffenheden in de hoek weg te halen en door het object nog iets te vergroten.
GoPro lens correctie
De SKRWT app is ideaal voor de correctie van foto’s van gebouwen en landschappen maar natuurlijk ook toepasbaar op foto’s van mens en dier. In het bovenstaande voorbeeld hebben we de vertekening uit de foto gehaald en daarna fors (-20) “opgeblazen” en voorzien van een vignettering zodat je een donkere rand krijgt in de hoeken van de foto.
tu test
GoPro foto’s vertonen in de hoeken vaak kromme objecten door de groothoeklens. Deze zijn met de SKRWT app ook eenvoudig te verwijderen via correctie van de foto. Via de app is het ook mogelijk om de horizon te corrigeren, foto’s te kantelen, horizontaal en verticaal shiften van perspectief. Alle perspectiefvertekening in een foto is met deze app te corrigeren en daarmee de essentiële app voor iPhoneografen en GoPro eigenaren.

In de bovenstaande video zie je hoe je snel en eenvoudig een GoPro foto kan verbeteren met de SKRWT app. De foto’s kan je direct delen via Instagram of opslaan in je filmrol. De SKRWT app is te koop via de App Store voor €1,99
SKRWT