Groei bandbreedte iPhone is overbelasting van de beschikbare frequenties

Volgens de Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) dreigt de snelle groei van bandbreedte door het gebruik van mobiele apparaten zoals de iPhone tot een overbelasting van de beschikbare frequenties van de elektromagnetische communicatie het zogenaamde spectrum. Als de huidige trend doorzet zal er niet genoeg spectrum beschikbaar zijn voor mobiele breedband communicatie.

Deze groei is vooral te danken aan de iPhone en haar veelbesproken Hummer-achtige honger naar bandbreedte. De bekende klachten over de overbelasting van het netwerk van telecomproviders komen doordat het spectrum overbelast is. Een gebruiker merkt dit aan onderbroken gesprekken, gemiste SMS-berichten, vertraagde voicemail berichten en langzame downloads. Ook als Apple andere service providers de iPhone laat verkopen blijft het probleem bestaan. De infrastructuur van telecomproviders blijft hetzelfde dus hoe meer “hummers” op het netwerk hoe erger het probleem. De FCC wil dit gaan oplossen om meerdere licenties te verkopen in een bestaand spectrum. zo kunnen ongebruikte frequenties worden gebruikt voor 3G of toekomstige draadloze breedbanddiensten. 3G(S) iPhones gebruiken de 800-MHz (IS-54) en de  1900-MHz (IS-136) frequentiebanden.

Het Ministerie van Economische Zaken komt binnenkort met het definitieve ontwerp van de veiling voor het 2,6 GHz spectrum. Dat is de basis voor een reeks wijzigingen in de ether die de komende jaren zal plaatsvinden. De komende jaren lopen ook de licenties af voor de huidige GSM-netwerken. Interessant is wat er gaat gebeuren met de 1900 MHZ frequenties en in het 3,5 GHz gebied.

Bron: ModMyi

spectrum