Gratis je iPhone 3G/3GS/4 simlock vrij maken?

Op de website Alatoerka kwamen we de tip van het jaar tegen, tenminste als het werkt… We zijn het op dit moment aan het testen maar hierbij alvast instructies om je T-Mobile iPhone 3G/3GS/4 gratis simlockvrij te maken zonder jailbreak of unlock tools maar gewoon via iTunes. Aan de reacties te zien op de website waar we deze tip tegenkwamen schijnt het te werken.

Update @Maite68 was ons voor en bevestigde zojuist dat het werkt. Haar iPhone 4 met T-Mobile simlock werkt nu ook met een KPN simkaart.

1. Zet het toestel volledig uit.
2. Plaats een simkaart van een andere provider (bijvoorbeeld van KPN, Vodafone of Telfort) in het toestel.
3. Zet uw toestel aan. Wanneer het Apple logo verschijnt start het toestel goed op.
4. Kies na het opstarten voor |ontgrendelen| en toets vervolgens de pincode van de desbetreffende simkaart in.
5. Hierna verbindt u het toestel voor een half uur met uw computer met iTunes opgestart. iTunes moet verbonden zijn met internet.
6. Tijdens deze periode kunt u uw iPhone niet gebruiken. Laat dus geen synchronisatie of updates uitvoeren.
7. Na een half uur koppelt u het toestel los en direct weer aan.
8. iTunes geeft aan: “Gefeliciteerd uw toestel is simlockvrij”. Indien het toestel een pincode heeft, kan deze nu ingevoerd worden.
9. Linksboven op het scherm verschijnt de naam van uw nieuwe provider. Als dit niet het geval is het toestel nogmaals los en aankoppelen.

Update: dit werkt dus alleen met een iPhone die gekocht is via T-Mobile. Vodafone verkoopt de iPhone in Nederland al zonder simlock. Het is niet helemaal duidelijk of KPN iPhones ook een simlock hebben.