Gratis gerecycled iPhone spel Ka-Glom op nummer 1 in Japan

Een gratis iPhone spel wat gemaakt is door het Canadese Magmic Games staat sinds 12 november op nummer 1 in de Japanse App Store. Magmic Games heeft zo’n 75 medewerkers die video games maken voor mobiele telefoons. Het laatste succes is Ka-Glom, een puzzle game wat erg lijkt op Tetris maar wat qua gameplay meer weg heeft van Bomberman.

De populariteit van Ka-Glom is volgens de ontwerpers iets wat ze absoluut niet verwacht hadden. Het is min of meer een gerecycled product. De originele versie van het spel kwam al in 2006 uit voor de Blackberry en voor mobiele telefoons die werken met het Windows Mobile operating systeem. In juni is de code herschreven zodat het spel ook op de iPhone en iPod touch kan werken. Dat het spel binnen zeer korte tijd zo’n enorm succes zou zijn hadden de software ontwikkelaars van Ka-Glom niet verwacht.

Na de release in 2006 is Ka-Glom al 5 miljoen keer gedownload. Hoeveel exemplaren er al zijn verdwenen uit de Japanse App Store wil de software ontwikkelaar niet vertellen. Het spel is gratis en zou zich prima lenen als marketing middel voor de andere iPhone games die Magmic Games maakt. Het bedrijf heeft meer dan 100 software titels voor mobiele telefoons zoals Call of Duty 4, New York Times Crosswords en Guitar Hero 3 Mobile. De meeste games van Magmic kosten tussen de $5 en $7 dollar.

Ka-Glom is gratis verkrijgbaar via de de App Store.

ka-glom

Bron: Ottawa Citizen