Gratis ANWB verkeer applicatie met praatpaal functie

De ANWB verkeer applicatie voor de iPhone is sinds vandaag gratis verkrijgbaar via de App Store. Als je pech hebt is met een druk op de knop de wegenwacht te bellen en is er te zien via de ingebouwde GPS functie waar je staat.

anwb4

De iPhone als mobiele praatpaal. In een latere versie worden nog meer functies toegevoegd waarmee je kan aangeven wat voor soort pech je hebt en het merk en type van de auto. Op die manier is de dienstverlening van de ANWB nog beter te optimaliseren.

Voordat je aan een rit begint voer je de bestemming in waarna de applicatie de kortste route,  de files, flitsers en wegwerkzaamheden vermeldt. Het is ook mogelijk om veel gebruikte bestemming op te slaan.

anwb

Via de ANWB verkeer applicatie is ook te zien waar er files staan op je favoriete route en zelfs een functie om even naar de webcams van Rijkswaterstaat te kijken om live te zien hoe erg het wel niet is. Als je wel normaal kan doorrijden kan je ook nog even kijken waar de flitspalen staan en of er wegwerkzaamheden zijn.  

anwb3

De ANWB verkeer iPhone aplicatie is gratis verkrijgbaar in via de App Store.  Eerder lanceerde de ANWB de applicatie Autowaarde, waarmee je de waarde van een auto kan opvragen. De applicatie is al meer dan 20.000 keer gedownload.