GoPro introduceert de veel te dure Hero 4 Session die veel lijkt op de Polaroid Cube

Het ging een tijd heel goed met GoPro maar nu zijn ze toch wel een beetje de weg kwijt. GoPro introduceerde vandaag de Hero 4 Session die in eerste instantie erg veel lijkt op de Polaroid Cube. Technisch gezien is de Hero 4 Session wel beter maar ook aanzienlijk duurder.

De maximale videoresolutie is 1440p met een snelheid van maximaal 30 frames per seconde. 1080p video kan worden geregistreerd met een snelheid van maximaal 60 frames per seconde. Video op hogere snelheid registeren kan alleen op 720p met 100fps. De fotokwaliteit is met 8 megapixels ook een stuk minder dan de Hero4 silver en de black editie en de burstmode van de Session haalt slechts 10 frames per seconde.
GoPro session
De Hero 4 Session is waterdicht tot 10 meter diepte en heeft daarvoor geen extra behuizing nodig. Het compacte vierkante design weegt slechts 74 gram en met de afmetingen van 3,81 x 3,81 cm is de Hero 4 Session 50% kleiner en 40% lichter dan de Hero4 Silver en Black.
session2
Bediening van de Hero 4 Session gaat via een kop aan de bovenkant van de camera. Via WiFi en een smartphone zoals de iPhone zijn de instellingen met de gratis GoPro app aan te passen.
bovenkant
Via een klein mini OLED display aan de bovenkant van de camera zijn de belangrijkste functies te zien en aan de voor – en achterkant van de camera zitten de rode opname indicatie lampjes.
1
De GoPro Hero 4 Session werkt het beste met een Class 10 of een UHS-I microsd kaartje met een maximale opslagcapaciteit van 64GB. De ingebouwde accu gaat volgens de specificaties van GoPro maximaal 2 uur mee.
gp
Binnenkort zijn er ook nieuwe accessoires te koop voor de Hero 4 Session maar de action camera werkt ook met bestaande GoPro mounts. De nieuwe mounts zullen ultra compact zijn zodat je de Session vrijwel overal aan kan bevestigen.
2
Het voordeel van het vierkante design is dat je de camera kan roteren in de mounts zodat de camera nu op veel meer manieren gebruikt kan worden. De GoPro Hero 4 Session is vanaf 12 juli te koop voor een adviesprijs van €429 en dat is echt veel te veel geld voor wat het is.
GoPro Hero 4 Session