GoPro Hero, Hero4 Silver en Hero4 Black geïntroduceerd na uitlekken specificaties

Nadat de afgelopen dagen de volledige nieuwe GoPro collectie al was uitgelekt besloot GoPro vanmiddag om de nieuwe Hero 4 lijn maar voor de geplande release in oktober online te zetten. Het instapmodel gaat €125 kosten, de Hero 4 Silver € 380 en de Hero 4 Black Edtion € 480.

hero4

HERO

De Hero gaat € 124,99 kosten en is daarmee het instapmodel van GoPro. De camera zit in een waterdichte behuizing (40 meter) en kan niet uit de behuizing gehaald worden. Foto’s hebben een resolutie van 5 megapixels en de hoogste video resolutie is 1080p met 30 fps. Minpunt is dat de Hero geen verwisselbare accu heeft.

Hero4 Silver

De Hero 4 Silver kost € 379,99 en heeft op de achterkant een touchscreen. Foto’s hebben een resolutie van 12 megapixels en video kan op maximaal 1080p en 60 fps worden opgenomen. Daarmee is de Hero 3+ Black Edition een betere optie want die zal nu snel rond de €350 te koop zijn vanwege de komst van de nieuwe modellen. De Hero4 Silver is te koop in een music, Surf en standaard editie.

Hero4 Black

De black edition is ook ditmaal het topmodel en gaat €479,99 kosten. Dat is fors want de vernieuwing zit hem vooral in de 4K resolutie met 30 fps. Maar 2.7K met 50 fps en 1080p met 120 fps is natuurlijk ook niet onaardig. De 12 megapixel-foto’s zijn vergelijkbaar met zijn voorganger maar uit het video materiaal zijn nu ook foto’s te isoleren.

De camera is lichtgevoeliger en de microfoon heeft een verbeterde geluidskwaliteit. Tijdens de registratie van een video is het ook mogelijk om momenten te markeren zodat je die later snel kan opzoeken tijdens het monteren van je video’s. Nieuw is ook de Night Photo + Night Lapse functie. De Hero4 Black is te koop in een music, standaard en Surf editie. De WiFi remote is uit de verpakking verdwenen en moet vanaf nu los worden bijgekocht. De Hero4 maakt ook gebruik van een nieuwe accu die nu via een klepje aan de onderkant in de GoPro stopt.

blck

De nieuwe GoPro’s zijn in de Verenigde Staten te koop vanaf 5 oktober. In Nederland zal er rond die tijd ook een beperkte voorraad zijn. Vanaf november zullen de nieuwe GoPro Hero4 camera’s voldoende verkrijgbaar zijn.