GoPro HD HERO3 Black Edition nu te koop in Nederland

Apple publiceerde  vandaag een gift guide voor de komende feestdagen. In die online gids staan leuke gadgets maar opvallend is dat daar ook de GoPro HD HERO3 Black Edition tussen staat, die pas over ongeveer een maand officieel in Nederland te koop is.

Het is wat ons betreft de gadget van het jaar op foto gebied omdat je met GoPro HERO3 Black Edition camera professionele HD-video tot maar liefst 2.7K kan opnemen maar ook HD video-opnames tot 120 beelden per seconde (720p) en 60 bps (1080 p). Via de foto mode kan je 12 megapixel foto’s met 30 beelden per seconde seconden schieten en timelapse fotografie is ook mogelijk met de HERO3.

Door de ingebouwde Wi-Fi is de camera te bedienen met de bijgeleverde afstandsbediening maar vanaf half december kan je ook live video meekijken en afspelen met de gratis GoPro app via je iPhone of iPad. Daar is eerst nog een update voor nodig. De Android versie kan je overigens via deze link downloaden.

De GoPro Black Edition is niet goedkoop maar voor € 449,95 heb je wel een camera waar je dingen mee kan doen die met professionele camera’s (nog) niet mogelijk zijn. Via wvm-design.com zijn overigens alle GoPro’s (White, Silver en Black Edition) direct verkrijgbaar.

Wij hebben de Black Edition al een maand in huis en na een aantal firmware updates kunnen we inmiddels wel stellen dat het de ultieme foto en video gadget is om altijd bij je te hebben. Hierboven een foto (snapshot) die afgelopen vrijdag is genomen op een vrijwel donker Binnenhof in Den Haag. De video prestaties zijn ook zeer goed en daar zijn duizenden voorbeelden van te vinden op YouTube.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=A3PDXmYoF5U’]