GoPro firmware update 2.0 voor de GoPro Hero4 Silver en Black edition is nu online beschikbaar en via de GoPro app

De nieuwe GoPro 2.0 firmware update is nu beschikbaar. Je kan je GoPro Hero4 Silver en Black edition updaten via de gratis GoPro app die op 3 februari geschikt is gemaakt voor de firmware. De update is ook online te downloaden via de GoPro Studio software voor je PC of Mac.
GP update
Als je update via de GoPro iPhone app zet je de GoPro aan en schakel je de WiFi connectie in aan de linkerkant van de camera, Het blauwe lampje aan de voorkant van de GoPro gaat om de 3 seconden knipperen. Dat is het signaal dat de WiFi van je GoPro Hero4 aan is. Ga nu naar Instellingen op je iPhone of iPad en selecteer WiFi. Kies je GoPro Hero4 camera en open daarna de GoPro iPhone app. Het duurt even nadat je de app hebt geopend voordat je de melding krijgt dat er een firmware update beschikbaar is. Volg de instructies en update je GoPro Hero4.
mm GP update
Tijden de update gaat je GoPro Hero4 camera een aantal keer uit en weer aan. Ook zie je een rood LED lampje knipperen en zie je een status update in het LCD-display. Op enig moment krijg je in het display de tekst te zien 100% updated. De GoPro gaat daarna vanzelf uit.
gp
Zet de GoPro Hero4 weer aan en maak opnieuw verbinding met de GoPro app. Als de firmware update goed is gegaan krijg je nog een melding dat alles goed is gegaan. Via het instellingen icoontje rechtsonder in beeld kan je de instellingen van je GoPro camera weer naar je persoonlijke wensen instellen. Door de update zijn veel van de instellingen gereset naar de standaardwaarden. In de instellingen kom je ook veel nieuwe functies tegen zoals de veelbesproken 720p 240 frames per seconde video mode (alleen Narrow FOV en niet op HERO4 Silver). Deze functie heb je op een iPhone 6 (Plus) al maar toch raken er blijkbaar veel blogs opgewonden van. Wij niet echt.
MM Hero 4
Dat had natuurlijk 1080p met 240fps moeten zijn maar dat is blijkbaar nog niet haalbaar. Gelukkig is er nu ook een video mode voor de Black Edition waar je  2.7K video kan registeren met 60fps en dat is ook leuk. Nieuw is ook de Time Lapse Video mode, automatische afbeelding rotatie als je de GoPro op zijn kop zet, Burst mode met 30 foto’s in 6 seconden, Protune video is nu standaard 1600 ISO en nog veel meer verbeteringen en Bug Fixes. Hieronder zie je een video met de belangrijkste updates. Als je een GoPro Hero3 hebt kan je deze functies alleen krijgen door te upgraden naar een GoPro Hero4.