Google stopt met de productie van Google Glass en huurt uitvinder iPod in om de bril te reanimeren

Veel verder dan een experimenteel project is Google Glass tot nu toe niet gekomen. Mensen die er nu al een hebben denken dat ze vernieuwend zijn maar worden achter hun rug keihard uitgelachen. Deze zelfbenoemde innovators weten het diep in hun hart natuurlijk ook wel maar zoiets stopt pas als de fabrikant zelf de stekker uit zo’n project trekt. Dat moment is nu daar want Google stopt de productie van de slimme bril voor ontwikkelaars en “innovators.” Het is vanaf 19 januari niet meer mogelijk om via het Explorer-programma een Google Glass te bestellen.
glass1
Toch is dit niet het einde want Google heeft niemand minder dan Tony Fadell, de CEO van Nest en de bedenker van Apple’s allereerste iPod ingehuurd om het experimentele project een nieuwe wending te geven. Ook Ivy Ross, het huidige opperhoofd van de Google Glass divisie zal blijven werken aan de slimme bril maar onder leiding van Fadell. Die krijgt de moeilijke taak om de Google Glass klaar te stomen voor de massa maar dat gaat een ingewikkelde klus worden.
glass2
Het aanbod Google Glasses op Marktplaats groeit sinds vandaag ineens opvallend snel. Gelukkig kunnen de early adopters van de opbrengst binnenkort weer makkelijk een Apple Watch kopen. Watch take a, euh, euh….

Google Glass