Google Reader gaat op 1 juli met pensioen maar Reeder blijft gewoon werken

Google kwam gisteren met een onaangename aankondiging met het nieuws dat Google Reader per 1 juli stopt:

We launched Google Reader in 2005 in an effort to make it easy for people to discover and keep tabs on their favorite websites. While the product has a loyal following, over the years usage has declined. So, on July 1, 2013, we will retire Google Reader.

Met andere woorden, als je Google Reader gebruikt voor het lezen van je RSS nieuws feeds heb je per 1 juli een probleem. Voor die tijd moet je de feeds via Google exporteren naar een nieuwe reader. Dat kan eenvoudig via deze link. Login en klik op Create Archive  of Archief maken.

1

Op de volgende pagina tref je een overzicht aan van alle diensten die je gebruikt van Google. Onderaan de pagina zie je de onderstaande afbeelding van Google Reader. Klik op download om het overzicht net de links van de Google RSS feeds te downloaden.

reader

Na het downloaden tref je een folder aan met de naam Reader. In het mapje staan een aantal bestanden. Het bestand met de naam subscriptions.xml kan je gebruiken om RSS feeds te importeren in een andere reader zoals Reeder voor de Mac, iPhone of iPad.