Google Nexus One binnenkort ook in Nederland te koop voor 450 euro

Gisteren lanceerde Google de Google Nexus One. Die we volgens Google moeten zien als de eerste telg uit een serie Google Superphones. De benaming Superphone is wel op zijn plaats want de 1GHz Qualcomm Snapdragon 8250 processor die in de Google Nexus One zit gooit meteen de huidige Android telefoons die op dit moment te koop zijn terug naar het stenen tijdperk. De processor van de Google Nexus One is bijna 2 keer zo snel.

We schreven al eerder over het zeer heldere 3,7 inch amoled beeldscherm met een resolutie van 480×700 pixels en de niet zo beste 5 megapixel camera. De Nexus One weegt 130 gram, 11,5mm dik, 119mm hoog en 59,8mm breed. De accu levert een gesprekstijd van maximaal tien uur en een standby-tijd van 290 uur. Je kan met eenvolle accu 7 uur video kijken of 20 uur naar muziek luisteren. De Google Nexus One heeft 512MB werkgeheugen en extra geheugen kan worden bijgeplaast via Micro SD kaartjes. Bij aankoop van de Nexus One zit er al een microsd kaart van 4GB in het toestel. De Google Nexus One maakt gebruik van een geheel nieuw Android besturingssysteem: versie 2.1. Fabrikant HTC produceert het toestel voor Google.

nexus one

Mocht je een Google Nexus One willen kopen dan moet je nog even geduld hebben. De GSM is voorlopig alleen te koop in de Verenigde Staten, Singapore, Hong Kong en Engeland. De Google Nexus One zal dit jaar ook in Nederland en België online te bestellen zijn via Google voor zo’n 450 euro. Volgens een gerucht eind deze maand al. Groot voordeel is dat het toestel gewoon los te koop is zonder provider.

Meer informatie op de Google Nexus One website