Google+ is een nieuw sociaal netwerk voor je beste vrienden en vriendinnen

Na Buzz en Orkut doet Google een nieuwe poging met Google+. Achter de schermen is er meer dan een jaar gewerkt aan een geheel nieuwe manier van sociaal netwerken die meer gericht is op directe vriendenkringen. Deze zogenaamde circles bevatten vooral de meest dierbaren maar er komt vast wel weer een tellertje bij die als “dick extension” werkt zodat je status stijgt als je meer kringetjes krijgt in de vorm van vrienden en vriendinnen.

Via Google+ is het ook mogelijk om foto’s en video’s te delen met vrienden maar ook locatiegegevens en interessante links. Je kan gegevens delen met personen die je zelf selecteert zodat het ene deel van je familie wel kan zien dat je schoonmoeder een lelijke oude heks is en het andere deel niet. Dat is met Twitter en Facebook niet mogelijk en daar zit de vernieuwing in ten opzichte van andere sociale netwerken.

Google+ is vanaf vandaag te gebruiken maar je moet daarvoor wel eerst een uitnodiging ontvangen van iemand anders uit je andere sociale netwerk kringetje.

Hoe het werkt kan je zien in de onderstaande video:

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=BeMZP-oyOII’]