Google Goggles binnenkort ook voor de iPhone

Google heeft gisteren een nieuwe dienst geïntroduceerd: Google Goggles. Via Twitter kregen we de vraag wat Google Goggles is? Als reactie stuurde we dat het Shazam met afbeeldingen is. Je maakt een foto van een locatie, boek, merk, visitekaartje, fles wijn of een kunstwerk en Google zoekt de bijbehorende gegevens bij de afbeelding.

gog

De Google Goggles dienst is net geïntroduceerd en het was gisteren nog onduidelijk of de dienst ook beschikbaar zal zijn voor de iPhone. Inmiddels is dat het geval. De visuele zoek tool komt ook naar de iPhone maar zal eerst beschikbaar zijn op het Google Android platform.

“It will be coming to other platforms, Android is currently the platform our developers are a little bit more comfortable with.Our mission is to make all the world’s information available to everyone – and that means whatever device they are using.”

Google heeft 18 maanden gewerkt aan Goggles en als ze overtuigd zijn dat het goed functioneert op het Android platform zal het worden toegevoegd aan de Google Mobile App. Tot die tijd kan je in de onderstaande video’s zien hoe Goggles werkt of een Android kopen.

Google Goggles op een Android:

Bron: Google Labs