Godfather van de iPod en de iPhone verlaat Apple

Tony Fadell, een van de makers van de iPod en iPhone, is na negen jaar niet meer verbonden aan Apple. In 2008 trad hij al af als Senior Vice President van de iPod-divisie, maar bleef op de loonlijst van Apple staan als een speciale adviseur van Steve Jobs. Sinds afgelopen maandag is daar een einde aan gekomen en is het Fadell tijdperk officieel beëindigd.

Steve Jobs heeft altijd de credits gekregen voor de innovatie bij Apple maar Fadell speelde een zeer belangrijke rol in de opleving van het bedrijf. Hij voorzag voor het eerst in de jaren negentig een digitale muziekspeler van een hard-drive en bracht het idee naar Real Networks. Die zag er weinig in en na zes weken was Fadell weer vertrokken vij Real. Vervolgens is hij in 2001 benaderd door Apple en vanaf dat moment is er geschiedenis gemaakt met als hoogtepunt hoofd van de iPod-divisie in 2006.

Wat Fadell nu gaat doen is niet helemaal duidelijk maar hij wil graag bedrijven adviseren om gebruik te maken van groene technologie:

“My primary focus will be helping the environment by working with consumer green-tech companies,” he said. “I’m determined to tell my kids and grandkids amazing stories beyond my iPod and iPhone ones.”

Bron: New York Times