Gmail met push notificatie (bijna) in de App Store

Via MobileMe, Yahoo Mail of Exchange is er al push mail in te stellen op een iPhone maar de ingebouwde Gmail client kan dit nog niet. Waarom Apple en Google dit niet toestaan is niet helemaal duidelijk. Maar er is goed nieuws: GPush is een nieuwe iPhone applicatie die gebruikt maakt van push notificaties. Als je een nieuwe e-mail ontvangt in je Gmail inbox ontvang je vrijwel direct een notificatie op het scherm van je iPhone.

GPush is ingediend ter goedkeuring in de App Store en het is helaas onduidelijk of Apple het gaat goedkeuren. De applicatie maakt gebruik van technieken (IMAP IDLE) die ook op de Google Android G1 en de Palm pre draaien. Deze technieken zijn volgens de SDK van Apple niet verboden voor een applicatie maar het blijft helaas nog even afwachten wat de software testers van Apple er van vinden….

IMAP IDLE is niet zo goed als de push functionaliteit van een Exchange account maar het schijnt goed te werken. Je ontvangt de notificatie na 10 tot 30 seconden na ontvangst van een bericht in je Gmail inbox.

Allemaal mooie mogelijkheden maar nou maar hopen dat het door de Apple testfase komt voor een release via de App Store. Als het lukt gaat de Applicatie ongeveer 89 eurocent kosten.

push

Bron: TechCrunch