Glas van iPhone 4 niet zo sterk bij val

Volgens Apple is het glas van de iPhone 4 dertig maal sterker dan de iPhone 3GS maar uit een test van iFixYouri blijkt iets anders. Nadat ze de iPhone 4 voor de derde keer vanaf een meter op de grond lieten vallen was het gedaan met het glas. Bij de iPhone 3GS is dat niet het geval omdat het glas verzonken ligt in het frame, bij de iPhone 4 ligt het glas iets boven het frame waardoor het veel kwetsbaarder is.

De test van iFixYouri is gedaan met een lege dummy gebouwd van originele test onderdelen van de iPhone 4. Het is heel goed mogelijk dat een echte iPhone 4 anders gaat reageren op een volgende “eland” test.

De voor en achterkant van de iPhone 4 is gemaakt van aluminiumsilicaatglas dat scheikundig is versterkt. Hierdoor is dit materiaal 30 keer harder dan kunststof, en veel krasbestendiger en duurzamer dan voorheen. Het glas van de voor en achterkant is voorzien van een oliebestendige coating zodat het langer schoon blijft. In de promotie video van de iPhone 4 is een fragment van het fabricageproces te zien van het glas.

Bron: 9 to 5 Mac