Gizmodogate iPhone prototype update…

Voorlopig komt er geen einde aan Gizmodogate. Begonnen met een dronken software ontwikkelaar werkzaam bij Apple die een prototype vergeet in een bar. Daarna de eerste foto’s op Engadget, een sensatie beluste uitgever die het iPhone prototype koopt voor $ 5000, de mogelijke voortijdige lancering van de vierde generatie iPhone op Gizmodo, agenten die onderzoek doen in de bar waar het iPhone prototype is zoekgeraakt, een huiszoeking in het huis van Gizmodo blogger Chen, Chen die een advocaat in de arm neemt en het laatste nieuws rondom Gizmodogate is dat Apple zelf ook privé detectives op de zaak heeft gezet.

Volgens WIRED heeft Apple via privé detectives de persoon die enkele weken in het bezit is geweest van het iPhone prototype weten te traceren. Apple heeft vorige week toestemming gevraagd om de woning van een student te onderzoeken die woont in Silicon Valley. Gisteren avond bleek dat justitie al met de persoon heeft gesproken.

De vraag is nu nog steeds of het iPhone prototype is gestolen of verloren. De student heeft het iPhone prototype weken lang aan kennissen en vrienden laten zien voordat hij contact op heeft genomen met o.a. Gizmodo en Engadget. Volgens een vriend van de vinder van het iPhone prototype heeft hij contact gezocht met de media om de echtheid van de iPhone te kunnen achterhalen en om de eigenaar te kunnen traceren.

WIRED bevestigt dat ze op 28 maart een e-mail hebben ontvangen met een aanbod om het iPhone prototype in handen te krijgen. Ze zijn daar niet op in gegaan omdat er geld voor betaald zou moeten worden. Volgens WIRED klopt het verhaal van Gizmodo dat er een afspraak was dat ze de iPhone na aankoop moesten terugbezorgen bij de rechtmatige eigenaar. Dat heeft Gizmodo uiteindelijk ook gedaan.

Blijft de vraag of Apple een dezer dagen gaat zeggen dat het iPhone prototype is gestolen of dat de iPhone echt verloren en later gevonden is. Het is ook vreemd dat er nog steeds niemand is die met de software ontwikkelaar die de iPhone heeft verloren heeft gesproken. Waarschijnlijk heeft hij zwijgplicht of zit nu opgesloten op de Campus in Cupertino….

Bron en afbeelding: Modmyi.com