Gizmodo geeft iPhone prototype terug in stukjes

Voordat Gizmodo het gestolen iPhone prototype aan Apple heeft teruggegeven hebben ze de vierde generatie iPhone volledig uit elkaar gehaald. Niet zo mooi zoals iFixit het zou doen maar voor wie nog zou twijfelen aan de autenciteit¬†van het toestel, er zitten onderdelen in waar Apple op staat. De foto’s zijn te zien op de website van Gizmodo.

Het moederbord van de iPhone is volledig afgeschermd en was voor Gizmodo niet toegankelijk zonder het moederbord onherstelbaar te beschadigen. Apple wil dit onderdeel echt geheim houden. Of er een A4 processor op het moederbord zit blijft nog even geheim tot 22 juni.

De accu neemt ongeveer 50% van de binnenkant van de iPhone in beslag. Met de stand-by tijd van de volgende generatie iPhone zit het dus wel goed.

De componenten in de iPhone zijn behoorlijk kleiner geworden en Gizmodo is uren bezig geweest om het iPhone prototype uit elkaar te halen waar ze $5000 voor betaald hebben. De accu is 19% groter dan de huidige accu in de iPhone 3GS. Met die 19% minder ruimte heeft Apple een toestel gemaakt met meer functionaliteit wat deze zomer te koop zal zijn.