Gestolen iPhone binnen uur terug

Afgelopen week verscheen er een bericht op de website van de consumerist.com met de volgende kop: “My iPhone Is Missing, And Some Guy Is Taking Pics Of Himself With It!” De Consumerist is een Amerikaanse consumentenwebsite waarop bedrijven aan de schandpaal worden genageld vanwege slechte service of producten en consumenten kunnen er ook verhalen kwijt. Het is eigenlijk een Consumentenbond, Kassa, Radar in één.

Een iPhone eigenaar wist zijn gestolen gadget binnen een uur te traceren dankzij de hulp van de lezers van de consumentenwebsite. De man had zijn e-mailprogramma zo ingesteld (CC) dat elk mailtje dat vanaf zijn iPhone werd verstuurd automatisch ook naar zijn eigen mailadres ging. Nadat zijn telefoon was gestolen las de man thuis zijn e-mail. Daarin zag hij berichten met foto’s die de dief aan zijn vrienden had verstuurd.

De zoon van de gedupeerde zette de foto’s op Flickr en stuurde vervolgens een berichtje naar de site Consumerist waarin hij om advies vroeg. Behulpzame lezers vonden de dader op de netwerksites Facebook en Hi5.

Binnen een uur nadat zijn gegevens online waren gezet belde de dief met de zoon van de bestolen iPhonebezitter. Als de zoon de foto’s van het internet zou halen, zou de dief de iPhone terugbezorgen. En zo geschiedde.

Via: Nu.nl