Geruchten zijn maar geruchten… de Apple tablet en de nieuwe iPhone

Er zijn weer geruchten opgedoken over de Apple tablet die nog nooit iemand heeft gezien maar waar wel iedereen over praat. Analist Gene Munster heeft wederom e.e.a. over de tablet te melden maar ook in de Financial Times verscheen informatie over de tablet. De aankondiging van de Apple tablet zal waarschijnlijk al in januari plaatsvinden tijdens een Special Event. De uiteindelijke lancering van de tablet zal eind maart 2010 zijn.

Om de verwarring nog groter te maken komt Boy Genius report vandaag met een bericht uit zeer betrouwbare bron dat Apple een tablet gaat lanceren met een 7 inch beeldscherm. Tot nu toe gingen de meeste geruchten over een tablet met een 10 inch beeldscherm. De bron is er zeker van dat het om een tablet gaat met een 7 inch beeldscherm die Apple in januari gaat aankondigen. Het kan natuurlijk ook een nieuwe iPod touch zijn met een video camera…

Vandaag verscheen ook een bericht over de volgende generatie iPhone in de DigiTimes, een krant met inside informatie over de Taiwanese en Chinese elektronica industrie. In het bericht staat dat de volgende iPhone een 5 megapixel (CMOS sensor) camera krijgt van fabrikant OmniVision. Insiders verwachten dat OmniVision volgend jaar 40 tot 50 miljoen CMOS beeld sensoren gaat produceren voor gebruik in de iPhone. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van dit jaar met 20-21 miljoen sensoren. OmniVision leverde dit jaar ook de beeld sensoren voor de iPod nano en verkocht in totaal 65 miljoen CMOS sensoren aan Apple.

Volgens de Financial Times heeft Apple het Yerba Buena Center for the Arts in San Francisco al geboekt vanaf 26 januari voor een major product announcement….

tablet