Gerucht: meerdere Apple tablets met hoge grafische weergave

Het was heel even stil rond de langverwachte Apple tablet maar vandaag lekte er weer een gerucht uit waaruit blijkt dat de Apple tablet een high-end grafische kaart krijgt die ervoor gaat zorgen dat het beeldscherm van de tablet een “stunning resolution” krijgt. CNNMoney.com heeft met een aantal analisten gesproken over de tablet die volgens geruchten het eerste kwartaal van 2010 te koop zal zijn. Een van de analisten wist te melden dat de tablet een betere grafische weergave zal krijgen dan de iPhone en dat er meerdere Apple tablets op de markt komen.

Een versie van de tablet is voorzien van 3G netwerk functionaliteit en één zonder. De opvolger van de populaire Newton zal ook een Web cam aan boord hebben voor bijvoorbeeld mobiele video conferenties. Analisten en investeerders kijken uit naar de komst van de tablet en denken dat de tablet opnieuw een revolutie gaat veroorzaken.

Als de tablet op de markt komt zal volgens de analisten de Amazon Kindle snel van de markt verdwijnen omdat die maar één functie heeft. Op de tablet is het mogelijk om boeken te lezen, op het web te browsen, video games te spelen, entertainment zoals films en als vervanging van een notebook. Volgens Walt Mossberg van The Wall Street Journal is de hardware geschikt voor algemeen dagelijks gebruik. De tablet zal het “gat” tussen de iPhone en het Macbook vullen en is concurrentie voor de ultra-portable netbook markt. Analist Gene Munster vanPiper Jaffray voorspelde eerder al dat er 2 miljoen tablets verkocht zullen worden volgend jaar.

Bron: AppleInsider

apple-tablet-300x300