Geohot geeft update purplesn0w RC2 vrij iPhone 3GS unlock

Geohot heeft vandaag een update vrijgegeven van zijn iPhone 3GS unlock tool: purplesn0w RC2. De netwerk problemen zijn opgelost en de hack patched nu alleen nog een het bestand CommCenter. Met de nieuwe unlock hack blijven er ook geen “sporen” meer achter in de baseband.

Werkt alleen met een geactiveerde iPhone 3GS
Zet 3G uit (like T-Mobile).
Voeg apt.geohot.com toe aan Cydia
Installeer of update com.geohot.purplesn0w
Wacht op bevestiging in Cydia
Wacht op een signaal en je iPhone 3GS is smlock vrij, een herstart is niet meer nodig.

Tot slot groet hij het iPhone Dev Team met een verwijzing naar zijn nieuwe hack. Volgens het Dev Team gebruikt zijn hack teveel RAM (7000x) maar dat is in de RC2 versie van purplesn0w opgelost. De purplesn0w RC2 unlock gebruikt geen RAM meer nadat het is geïnstalleerd. Verder bedankt Geohot het Dev Team nog voor het gebruiken van zijn ideeën.

Het iPhone Dev Team heeft vandaag ook een bericht gepubliccerd inclusief een update van ultrasn0w. Ze bedanken Geohot voor het vrijgeven van de broncode. Ze hebben er onderdelen van gebruikt voor de nieuwe ultrasn0w unlock tool. Verder raden ze aan om  purplesn0w niet te gebruiken. De unlock tool van het Dev Team werkt met een iPhone 3G en een iPhone 3GS.

Hou wel er wel rekening mee dat je voor een unlock je iPhone moet jailbreaken. Hierdoor vervalt je garantie en je kan waarschijnlijk ook geen gebruik meer maken van de Apple push notificatie service.

Christmas_purpleSnowflakes