Gemiddelde iPhone verbruikt 273MB data per maand

Het is niet zo verwonderlijk dat sommige telecomproviders het dataverkeer wat de iPhone verbruikt niet meer aankunnen. Een gemiddelde iPhone gebruiker verbruikt bijna twee keer zoveel data per maand als een consument van een andere smartphone. Een kleine minderheid van de iPhone gebruikers verstookt maandelijks meer dan drie keer zoveel data. Dit blijkt uit een Amerikaans consumenten onderzoek.

Gemiddeld gebruikt een iPhone per maand 273 megabyte aan data en een Blackberry gebruiker 54 megabyte. Consumenten met een andere smartphone gebruiken 150 megabyte data per maand. 12 procent van de iPhone gebruikers verbruikt 500 megabyte per maand aan data en nog eens 4 procent daarvan meer dan 1 gigabyte.

AT&T heeft exacte gegevens van het dataverbruik maar wil die niet openbaar maken. Dit vanwege de concurrentie met andere telecomproviders. Het onderzoek is gedaan onder 14,000 consumenten waaronder 757 iPhone en 783 Blackberry gebruikers.

Ter vergelijking: in Nederland worden er peilingen gehouden door onderzoeksbureaus voor de zetelverdeling van de Tweede Kamer  onder 2500 mensen. Dat noemt men representatieve steekproeven.

Uit het onderzoek blijkt ook dat niet zakelijke Blackberry gebruikers (80%) minder dan 50MB aan data per maand verbruiken. Consumenten met een normale GSM (54%) verbruiken minder dan 50MB per maand aan data.

Het dataverbruik van de iPhone veroorzaakt in de Verenigde Staten regelmatig problemen waardoor het AT&T netwerk in grote steden regelmatig plat gaat. De Amerikanen noemen het inmiddels “iStress”.

Bron: Consumerreports.org