Gelekte foto’s tonen een toekomstige iPhone met unibody behuizing van metaal

Vandaag verschenen er meerdere afbeeldingen van een geheel nieuwe iPhone. Of het de iPhone 5 is weet niemand maar wat wederom opvalt is dat de mensen die dit soort onsmakelijke foto’s verspreiden nog steeds niet tijdig een nagelschaartje gebruiken. In 2010 doken in dezelfde periode als nu al foto’s op van de iPhone 4 die later ook juist bleken te zijn en de nagel komt ons ook erg bekend voor.

Ditmaal mogelijk foto’s van de volgende generatie iPhone met een achterzijde van metaal, een hoofdtelefoon aansluiting aan de onderkant en een geheel nieuwe dockconnector. Het is niet helemaal duidelijk te zien maar op de foto’s komt het lettertype qua spatiëring niet helemaal overeen met het officiële lettertype wat Apple gebruikt voor de naam iPhone op het toestel.

Op de onderste afbeelding is de nieuwe dockconnector aan de onderzijde goed te zien plus de nieuwe aansluiting voor de hoofdtelefoon. Wat ook afwijkt is het formaat en de hoeveelheid van de gaatjes voor de luidsprekers, die ogen wat groot en op het eerste gezicht qua vormgeving niet iets waar Apple voor zou kiezen. De aansluiting voor de hoofdtelefoon zit ook wel erg ver naar de rand van het toestel.

De metalen rand die nu om de iPhone 4 en 4S zit lijkt op de foto nu gegoten in één stuk metaal, dit lijkt op een unibody behuizing van (liquid) metaal. Vergelijkbaar met de huidige MacBook lijn waar Apple sinds 2008 ook een aluminium unibody behuizing gebruikt. Groot voordeel is dat de iPhone daardoor veel sterker, dunner en lichter zal zijn.