Geef je iPhone video’s in real time een 8mm look

We zien vaak berichten dat mensen een filmpje met hun iPhone hebben gemaakt, die film is natuurlijk video maar het is vanaf nu wel mogelijk om je iPhone video’s de look te geven van een 8mm camera met de applicatie 8mm vintage camera.

De applicatie maakt in real time old school vintage film van je iPhone video. Door gebruik te maken van films en lenzen creëer je de look van vervlogen tijden. Je hebt de keuze uit 25 tijdloze retro looks inclusief stof, krassen, retro kleuren, licht effecten, frames die ontbreken en nog meer ellende uit het tijdperk van de film. Tijdens je opname kan je lenzen verwisselen en kiezen voor een andere retro look.

Het leuke aan de applicatie is dat de het werkt via het What You See Is What You Get principe, je krijgt direct in je viewfinder een indruk van het eindresultaat. De video’s zijn te bewaren in je fotobibliotheek, te versturen via mail en te delen via YouTube.

De applicatie is gemaakt door Nexvio wat we al kennen van ReelDirector, de eerste applicatie om video te monteren op een iPhone. We hebben het getest en het is een erg originele applicatie en zeer goed gemaakt en we kunnen het iedereen aanraden die af en toe video opneemt met een iPhone.

8mm vintage camera is te koop via de App Store voor €1,59 en werkt alleen op een iPhone 3GS en de iPhone 4.