Gebruiksduur van Samsung Galaxy S4 accu is aanzienlijk langer dan accu van iPhone 5s en iPhone 5c

De snelheid van de iPhone 5s heeft ook een nadeel, de gebruiksduur neemt daardoor af ten opzichte van andere smartphones. Which heeft gekeken hoe lang een accu meegaat in de populairste smartphones van dit moment. De Samsung Galaxy S4 komt als grote winnaar uit de test. Na 1051 minuten bellen of 405 minuten browsen via een 3G verbinding ging het toestel uit.

Uit de test blijkt dat de accu van de iPhone 5s tijdens het bellen na 651 minuten op is. Dit is aanzienlijk minder dan de score van de Samsung S4. De score voor het browsen op het web via 3G is met 298 minuten ook 107 minuten korter dan de score van de Samsung Galaxy S4. De Accu’s in de iPhone 5s en de iPhone 5c gaan wel langer mee ten opzichte van de iPhone 5. De iPhone 5s is 50% sneller dan zijn voorganger en de Samsung Galaxy S4.

Vandaag maakte Samsung ook bekend dat het bedrijf dit jaar minder smartphones heeft verkocht dan Apple:

In a meeting with its concerned investors on Wednesday, the head of Samsung Mobile revealed numbers illustrating that the company sold fewer high end smartphones than Apple this year, and that only about a third of the company’s total “smartphone” shipments are of a class really comparable to the iPhone.

accu