Gebruikers zijn boos op Apple omdat iOS 9 software-update de iPad 2 en de iPhone 4s onbruikbaar heeft gemaakt

Onlangs schreven we dat volgens ons Apple de iPad 2 opzettelijk onbruikbaar heeft gemaakt door de laatste iOS 9 update. We kregen daarop meteen boze reacties van Apple fanboys en girls dat we niet moeten zeuren omdat de iPad 2 al ruimschoots aan zijn pensioen toe is. Dat zal best maar wij blijven het vreemd vinden dat Apple een nog goed werkend product door een software update slechter maakt. Dat is ook niet voor het eerst want dat gebeurde bij de iPhone 3G ook al. De iOS 4 software update voor de iPhone 3G maakte destijds een presse-papier van je toestel. Volgens velen had Apple dat gedaan om de overstap naar de snellere iPhone 4 te bevorderen. Apple loste dat uiteindelijk op door een software update te lanceren die de iPhone 3G weer iets bruikbaarder maakte.

Ditmaal ligt er een juridische aanklacht waarin men Apple ervan beticht dat Apple geplande veroudering toepast via software-updates. Net als met de iPad 2 gaat het om de  iOS 9 software-update voor eigenaren van een iPhone 4s. Gebruikers zijn boos omdat Apple aangeeft dat iOS 9 compatible is met een iPhone 4s terwijl dat niet zo is. Ze klagen erover dat hun toestel stroperig is geworden na de iOS 9 update en steeds slechter werkt.

Apple staat het niet toe om een toestel te downgraden zodat er voor gebruikers twee opties overblijven: werken met een onbruikbaar toestel of een nieuwe kopen. De klagers zeggen dat ze min of meer door Apple gedwongen worden om een nieuwe iPhone te kopen voor honderden dollars.

De groepsvordering is gedaan door meer dan 100 mensen die zeggen dat iOS 9 hun toestel onbruikbaar heeft gemaakt voor dagelijks gebruik. Daarbij stellen ze dat Apple dat moedwillig heeft gedaan omdat ze updates altijd intern testen voordat ze vrijgegeven worden. Desondanks gaf Apple in een uitgebreide marketing campagne aan dat iOS 9 je toestel sneller zou maken, minder opslagcapaciteit zou gebruiken, veiliger zou maken, meer accucapaciteit zou gaan leveren en meer van die onzin.
iPhone-4s