Gebruik van Micro Sim met adapter in MiFi is niet aan te raden

Als je veel iDevices gebruikt zoals een iPhone, iPad en een MiFi zal het regelmatig voorkomen dat je de micro-sim in andere apparaten gebruikt. De micro-sim van de iPhone 4 kan je met een adapter weer gebruiken in de MiFi en je hebt dan ook nog eens veel beter 3G bereik merkten we de afgelopen tijd. Nadeel is dat je niet kan bellen maar dataverkeer met een iPhone 4 werkt ineens perfect via een MiFi.

Dat ging bij ons een tijdje goed totdat vorige week de iOS 4.2 Gold Master verscheen, dan heb je de micro-sim nodig in je iPhone 4 om na de update je telefoon te activeren via iTunes. Bij het verwijderen van de micro-sim kaart plus adapter uit de MiFi zijn er 3 contacten afgebroken waardoor onze MiFi nu onbruikbaar is geworden.

De MiFi is dus alleen te gebruiken met een normale simkaart en niet met een Micro-Sim in een adapter omdat de adapter de contacten van de simhouder van de MiFi kapot trekt. Onder de aluminium houder die de simkaart op zijn plaats moet houden zitten 3 contacten die naar rechts staan gericht, als je de adapter van de micro-sim uit de MiFi trekt breken ze af.

Hoe we dit kunnen oplossen? We hebben geen idee. Via een online winkel met telecom accessoires kwamen we wel een sim kaart connector tegen van de iPhone 3GS die er misschien in past. Nu nog iemand zoeken die kan solderen. Mocht je een andere suggestie hebben dan horen we dat natuurlijk graag.

MiFi, wat is een MifI? Onze review over de MiFi kan je hier lezen.