Gebruik van iPads en iPhones onder kinderen van 0 tot 8 jaar is explosief gestegen

Uit een rapport van Common Sense Media blijkt dat in gezinnen met 0 tot 8-jarigen het gebruik van smartphones en tablets, zoals de iPad en de iPhone explosief is gestegen. Binnen twee jaar is het aantal kinderen dat toegang heeft tot een mobiel device gestegen van 52% naar 75%.

1

In 2011 had slechts 8% van de kinderen toegang tot een iPad of een imitatie tablet. Inmiddels is dat gestegen tot 40%. Daarvan heeft 7% zelf al een tablet. 38% van de Amerikaanse kinderen onder de 2-jaar gebruikt regelmatig een smartphone. In 2011 was dat nog 10% en inmiddels is het aantal kinderen wat dagelijks een smartphone of tablet gebruikt verdubbeld van 8 naar 17 % per dag. Op YouTube kan je zien dat kleine kinderen veelvuldig gebruik maken van iDevices. Ze zijn ook zeer toegankelijk via de iOS multi-touch user interfaces maar moet je dat als ouder wel willen?

72% van de kinderen van 8 jaar en jonger gebruikt een mobiel device voor media activiteiten zoals het spelen van spelletjes of het kijken naar video. In 2011 was dat nog 38%. In 2011 gebruikten kinderen de devices gemiddeld zo’n 5 minuten per dag, nu is dat 15 minuten maar er zijn natuurlijk ook kinderen die dagelijks meer dan één uur spelletjes spelen.

Televisie kijken is onder zes van de 10 kinderen nog steeds de populairste bezigheid en dat doen ze dagelijks gemiddeld zo’n 57 minuten. Hieronder een betrouwbare indicatie van de dagelijkse media activiteiten van 0 tot 8 jaar:

2

In 2011 had 33% van de kinderen wel eens een smartphone, iPod Touch, of tablet gebruikt om spelletjes te spelen, nu is dat 63%. Bij het gebruik van apps ging het van 16% naar 50%, het kijken van video steeg van 20% naar 47%, live TV kijken ging van 11% naar 38% en het lezen van boeken steeg van 4% naar 30%. De iDevices worden het meest gebruikt om spelletjes te spelen en de voorkeur (55%) ligt bij onbenullige games. Educatieve games (51%) zijn nog net in de minderheid.

Common Sense Media heeft een zeer uitgebreid verslag geschreven over het media gebruik onder Amerikaanse kinderen van 0 tot 8 jaar. Als je kinderen hebt in die categorie is het rapport verplicht leesvoer.