Gameloft: Android platform is niet rendabel

Hardware fabrikanten stappen steeds vaker over op het Android platform van Google maar voor software ontwikkelaars is de Android nog geen succes volgens een bericht op Reuters. Gameloft een Frans bedrijf dat o.a. games maakt voor mobiele telefoons wil aanzienlijk minder gaan investeren in de ontwikkeling van applicaties voor het Android platform. Ook andere software ontwikkelaars lieten weten op een conferentie van investeerders dat het Google Android platform nog niet echt rendabel is.

De financieel directeur van Gameloft liet weten dat ze de investeringen in het Android platform drastisch gaan inperken. Dat komt voornamelijk doordat de Android “App Store” niet goed is opgezet. In vergelijking met de App Store van Apple voor de iPhone is Google tot nu toe niet in staat geweest om klanten te verleiden om daadwerkelijk producten te kopen. Gameloft heeft daardoor nog weinig inkomsten uit het Android platform weten te genereren.

Games voor de iPhone waren goed voor 13 procent van de totale omzet van Gameloft in het afgelopen derde kwartaal. Er worden 400 keer meer iPhone games verkocht dan voor het Android platform. Het Android platform was afgelopen maand dagelijks in het nieuws door de lancering van nieuwe mobiele telefoons van Motorola en Sony Ericsson die gebruik maken van Android.

Android de grootste concurrent van het Windows Mobile besturingssysteem heeft een marktaandeel van 3,5 procent. De verwachting is dat smartphone fabrikanten in 2010 volledig zullen overstappen naar het Google Android besturingssysteem. In 2010 gaat Microsoft Windows Mobile 7.0 lanceren maar dat zal waarschijnlijk te laat zijn. De verwachting is dat het Google Android platform in 2012 een marktaandeel van 18 procent zal hebben.

Dat Gameloft weinig games voor de Google Android verkoopt kan natuurlijk ook komen doordat de meeste Android gebruikers niet echt geïnteresseerd zijn in games…. Gameloft maakt voor de iPhone onder andere Hero of Sparta, Shrek kart, Assassin’s Creed etc.

500px-Android-logo__354007d

Bron: Pocketgamer.biz