Gaat de Google Nexus One de iPhone killen?

Jason Chen van Gizmodo heeft een ontmoeting gehad met een eigenaar van een Google Nexus One. Volgens Chen is het niet alleen de Droid killer maar verslaat hij ook de iPhone 3GS op sommige punten. Chen mocht geen foto’s maken van het toestel maar beschrijft zijn ervaringen op Gizmodo.

De Nexus One is dunner dan de iPhone 3GS en weegt ook iets minder. Technische specificaties van de Nexus One zijn nog niet bekend omdat de medewerkers van Google die het toestel mee naar huis hebben gekregen om te testen die niet mogen weten. De achterkant voelt niet goedkoop aan en is gemaakt van een rubber achtig materiaal. De Nexus One ligt beter in je hand dan de iPhone 3GS. Opladen gaat via microUSB en dat krijgen toekomstige iPhones ook.

De weergave van kleuren is erg goed en de helderheid is beter dan die van de iPhone. De Nexus One heeft het beste beeldscherm dat Chen tot nu toe heeft gezien. In de Nexus One zit volgens geruchten een 1GHz processor en het laden van een webpagina gaat op de Nexus One sneller dan de iPhone 3GS. Het duurt een paar seconden langer maar de Motorola Droid is nog langzamer. Bij een paar Javascript benchmark tests was de iPhone 3GS weer sneller dan de Nexus One.

500x_500x_imag0027-_01

De 5-megapixel camera is goed, de flits mogelijkheid is leuk maar niet spectaculair, autofocus activeer je met de trackball. De Nexus One heeft geen multitouch. De Nexus One zou het makkelijk kunnen vanwege de snelle processor en omdat andere Android telefoons het al ondersteunen. Het is waarschijnlijk weggelaten vanwege legale beperkingen.

Muziek afspelen via de ingebouwde luisprekers is redelijk maar niet geweldig. Volgens Chen is de Nexus One het premium Android toestel van dit moment en verslaat het de Motorola Droid met alles maar of de Nexus One de iPhone 3GS ook verslaat durft Chen (nog) niet op te schrijven. Nog even wachten dus op de release van de Nexus One volgende maand. De Google (Android) Nexus One ligt over een maand ook in Nederland in de winkel zo rond de introductie van de Apple (iSlate) tablet.