Gaat Apple Samsung imiteren met een iPhone 5 met een display van gebogen glas?

Volgens DigiTimes heeft Apple een groot aantal machines gekocht die in staat zijn om gebogen displays te produceren voor de volgende generatie iPhone. Volgens bronnen kocht Apple zelf de 200-300 machines omdat glasbewerkers zelf niet in staat zijn om zo’n grote investering op zich te nemen. Het is onduidelijk wanneer Apple start met de productie van de displays van glas maar gebogen glas is bewerkelijk en de opstartperiode hangt ook samen met de beschikbaarheid van andere componenten. Het gebogen display zien we mogelijk in de iPhone 5. Volgens geruchten komt er dit jaar alleen een update van de huidige iPhone 4, de iphone 4S.

Apple gebruikte eerder gebogen glas in vorige generatie iPod Nano.

De Samsung Nexus S heeft al een gebogen scherm en dat is gedaan om het gebruiksgemak van het toestel te verbeteren. Volgens een gerucht is Samsung al enige tijd bezig om de technologie en de kennis om gebogen displays te produceren te verkopen.

Het lijkt ons nog steeds vrij logisch dat er op 6 juni wel een nieuwe iPhone zal worden geïntroduceerd omdat Apple dat ook de afgelopen vier jaar heeft gedaan tijdens het WWDC. Ook al is het maar dat je met een nieuwe iPhone 4S of 5 beter een keynote kan geven over iOS 5. De introductie van iOS 5 zonder iPhone 5 in het vijfde geboortejaar van de iPhone is ook niet echt logisch. Op de smartphone markt is een uitgestelde release van 4 maanden in september niet echt een slimme strategische zet op het moment dat het net zo goed gaat met de verkoop van de iPhone 4 die inmiddels al weer bijna een jaar oud is.

Wij vernamen eerder dat Apple dit jaar alles op alles zet om lekken te voorkomen nadat vorig jaar de iPhone 4 al op 19 april te zien was via Gizmodo doordat een Apple medewerker een prototype van de iPhone 4 in een bar had laten liggen. Door de voortijdige “introductie” van de nieuwe iPhone 4 heeft Apple veel inkomsten misgelopen.