Fransman wil onderzoek naar versplinterd iPhone beeldscherm

Een Franse zakenman die beweert dat het scherm van zijn iPhone spontaan versplinterde heeft een rechtbank gevraagd om een onafhankelijk onderzoek naar de veiligheid van de iPhone.

Advocaten van Apple protesteren tegen het verzoek omdat er al een onderzoek loopt naar de incidenten van afgelopen zomer waar meerdere beeldschermen van voornamelijk Franse iPhones spontaan versplinterden. De advocaat van de zakenman wil via een onafhankelijke expert proberen te achterhalen wat de oorzaak is en of zijn cliënt zijn nieuwe iPhone veilig kan blijven gebruiken.

Franse autoriteiten hebben de 12 eerdere gevallen onderzocht en kwamen tot de conclusie dat er geen gevaar is voor het spontaan breken of versplinteren van het glas van het iPhone beeldscherm. Ook Apple kwam eerder met een soortgelijke verklaring.

Het aantal Franse meldingen moet je wel met een korreltje zout nemen omdat sommige foto’s van versplinterde iPhones eruit zien alsof mensen expres op hun iPhone zijn gaan staan. In Frankrijk was het deze zomer bijna mode en je haalde altijd het nieuws. Hetzij in de krant of op TV. Na de reeks meldingen in augustus zijn er geen nieuwe incidenten bijgekomen. Tot vandaag. De rechtbank in Cannes doet op 3 december uitspraak.

iphone-m

Bron: AFP via: The Sydney Morning Herald