Onafhankelijk onderzoek naar gebarsten iPhone scherm

Een Fransman waarvan het iPhone scherm onlangs spontaan is gebarsten kreeg gisteren van de rechtbank in Cannes toestemming voor een onafhankelijk onderzoek. Zijn iPhone scherm barste onlangs spontaan tijdens een telefoongesprek. Apple wilde de telefoon vervangen voor een nieuw exemplaar maar daar nam de Fransman geen genoegen mee en stapte naar de rechter. Tegenover Le Figaro verklaarde hij dat hij de oorzaak wil weten en dat hij wil voorkomen dat andere personen gewond kunnen raken door het spontaan “exploderen” van het glas van het scherm.

Afgelopen zomer waren er voornamelijk in Frankrijk tientallen meldingen van spontaan brekende iPhone beeldschermen. De Europese Commissie heeft Apple destijds om opheldering gevraagd. Aanleiding was een voorval van een Franse tiener uit Marseille waarbij zijn iPhone plotseling uiteenspatte. De jongen liep hierdoor licht oogletsel op. De Europese Commissie heeft ook soortgelijke meldingen binnen gekregen uit Engeland en Duitsland. Ook de Franse overheid is deze zomer een onderzoek gestart maar daar zijn concrete aanwijzingen gevonden voor het spontaan breken van het glas van het beeldscherm.

Een expert gaat nu onderzoeken of de iPhone kapot is gegaan door kracht van buitenaf of dat het echt spontaan gebeurde. Hij zal ook Apple om opheldering vragen. Volgens de rechter mag er geen gevaar bestaan bij het gebruik van een mobiele telefoon. Apple verklaarde eerder dat er niets mis is met de iPhones en dat het spontaan brekend glas alleen kan ontstaan door externe druk. Apple kan nog hoger beroep.

iphone-m

Bron: Le Figaro