Franse regering heeft ook een iPhone app

Overheid 2.0? Zoals we eerder deze maand al schreven lopen Nederlandse Politiek gerelateerde websites behoorlijk achter. Via een mobiele telefoon en dus ook met een iPhone zijn ze vrijwel ontoegankelijk. Op het moment dat er verkiezingen aankomen worden ze in hoog tempo weer geüpdatet en opgepoetst. Ook iPhone Apps van politieke partijen zijn op dit moment nog schaars.

Goed voorbeeld hoe het wel moet is de eerder deze maand gelanceerde iPhone App van het Witte huis en ook de Franse overheid heeft eerder deze week een iPhone applicatie gelanceerd om de kloof met de kiezer te verkleinen. Gebruikers van de iPhone en iPod Touch kunnen het nieuws van de regering volgen via persberichten, foto’s, video’s en berichten over de ministers en ministeries.

De applicatie heeft ook een “Parlement voor dummies” functie met gegevens over het Franse parlement, de samenstelling van de regering en een biografie van elk lid van de regering. Net als de iPhone applicatie van het Witte Huis zitten er ook persberichten  in verwerkt over actuele kwesties en verslagen van de ministerraad. De applicatie is gratis maar alleen verkrijgbaar via de Franse App Store. De iPhone applicatie gebruikt de gegevens van het in juni vorig jaar gelanceerde portal gouvernement.fr.

Bron: Elyseeinside.fr